Program 2020

A 2020 MÁRCIUS 20-21-I IVK ELHALASZTVA! Az operatív törzs javaslata és a kormány rendelete alapján, annak érdekében, hogy a kockázati tényezőket minimalizáljuk, az ifivezető képzést elhalasztjuk egy későbbi időpontra, az új időponttal hamarosan jelentkezünk.

Programtípusok

A 2020-as Ifivezető képzésen négyféle programtípussal találkozhattok majd:

Főelőadás:
A főelőadás során lesz dicsőítés, bizonyságtétel, meglepetés ajándék-leleplezések, és természetesen előadás. Viszont ezeken az alkalmakon nem a szakmai fogások kerülnek a középpontba, hanem a legfontosabb: a lelki megújulás. Az evangélium szólal meg ezeken az előadásokon és az a vágyunk, hogy mindannyian közelebb kerüljünk Jézushoz a bizonyságtételek, dicsőítések és az igehirdetések által. Hiába készülünk fel és vértezzük fel magunkat ugyanis rengeteg ismerettel, ha mi magunk nem újulunk meg a Jézussal való kapcsolatunkban.

Sufni Talk:
A képzés mindkét napján saját sávot kaptak az olyan 20 perces előadások, amelyek különböző izgalmas területeken adnak majd inspiráló gondolatokat. Ha úgy érzed, hogy a 90 perces műhelyek helyett valami könnyedebbre vágysz, vagy olyan típusú ember vagy, aki szereti a sokszínűséget, akkor itt a helyed. A Sufni Talkok egyetlen gondolatot mélyítenek el, közben pedig formálják a szemléletmódodat és segítenek másként közelíteni egy-egy kérdéshez.

Műhely:
A műhelyek 90 perces interaktív előadások, amelyekben a frontális előadások mellett és után sok lehetőség van kérdezni, közösen gondolkodni, elmélyülni az adott témában. A műhelyek kapcsolódnak egymáshoz, egy nap alatt 3 műhelyt járhatsz végig.

A alapkoncepciójában szerepel, hogy az ifimunka minden résztvevőjének szeretnénk releváns képzést biztosítani, legyen az kezdő, haladó vagy tapasztalt ifivezető. A műhelyek ebben az évben témánként vannak felosztva, figyelve arra, hogy a műhelyeken belül a kezdő és a tapasztatabb résztvevők is szintjüknek megfelelő képzést találjanak. A nap során választhatsz egy műhelysávot és azt végigjárhatod, vagy akár szemezgethetsz a különböző sávok közül.

Előtér: Ha még csak az ifi szolgálat előterében vagy, akkor ez a műhelysáv neked szól. Itt minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy beállhass ebbe a szolgálatba. Hallhatsz az első lépésekről, a csoportvezetés alapjairól és arról, hogy hogyan tudsz készülni egy alkalomra.  

Beltér: A gyülekezeten belül végzett ifjúsági szolgálatot sok izgalmas kérdés övezi. Amennyiben benned is vannak kérdések ezzel kapcsolatban, semmiképpen ne hagyd ki a Beltér műhelyeit! Az előadások a konfirmáció, a szolgálói kör kialakításának és a fiatalok gyülekezetbe integrálásának kérdését járják körül.  

Köztér: Gyakran vagy missziós terepen iskolában vagy valahol máshol? Foglalkoztat, hogy hogyan tudsz fiatalokat megszólítani? Mindenképpen itt a helyed, mert a Köztér előadásokon ezekre a kérdésekre kaphatsz választ. Bármilyen terepen missziózz is, itt biztosan hasznos ötleteket és gondolatokat kapsz majd. Várunk téged!  

Szertár: Időnként egy-egy új módszer vagy eszköz hatalmas változást tud hozni az ifi közösségébe. Ha úgy érzed, neked is erre lenne szükséged, akkor várnak rád a Szertár előadásai. Itt nagyon gyakorlatias és hasznos ötleteket hallhatsz többek között a bibliatanulmányozással és a tervezéssel kapcsolatban.

Tabuk Nélkül: Sok téma van, amit szolgálói körökben tabuként kezelünk. Nos, ebben a sávban nincsenek tabuk! Őszintén foglalkozunk a kiégéssel, a mentális problémákkal és a konfliktuskezeléssel. Amennyiben elég bátornak érzed magad, ahhoz, hogy nagy kérdésekkel birkózz meg és dolgozz magaddal, biztosan itt a helyed! 

Kerekasztal: Ez a kategória egy új színfolt az Ifivezető Képzés palettáján. Annak érdekében, hogy bizonyos témákkal kapcsolatban többféle vélemény elhangozhasson, kerekasztal-beszélgetéseket szerveztünk. Ha úgy érzed, örömmel hallgatnál beszélgetéseket izgalmas témákról vagy éppen tele vagy kérdésekkel és alig várod, hogy feltehesd őket, akkor mindenképpen gyere!

Mentorálás:

A képzésen lehetőséged van arra, hogy feltehesd személyes kérdéseidet. Amennyiben úgy érzed, valamiben elakadtál vagy segítségre van szükséged, a második nap délelőttjén iratkozz fel valamelyik mentorhoz! 8 mentor 4 órán át készen áll arra, hogy egy 45 perces beszélgetés keretében személyes segítséget nyújtson neked. Fontos, hogy tudd, a mentorok minden beszélgetést szigorúan bizalmasan kezelnek majd. Siess, nehogy beteljenek majd a helyek!